SOBRE MI

Alba Orteu, psicòloga

Perfil personal

8Des d’octubre del 2014 exerceixo com a psicòloga a la meva consulta pròpia atenent a infants, adolescents, joves, i entitats de l’àmbit socioeducatiu.

Presidenta de la secció de Psicologia de les Dones del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) des de desembre del 2014 i vocal des del 2010. Dins d’aquesta secció participo en el grup de treball “Dona i Salud”, centrat en investigar temes relacionats amb la salud de les mujeres partint d’una perspectiva de gènere. En el COPC, també formo part de la Comisió d’Infància y Adolescència (CIAC) des del 2011.
A més, sóc titulada com a Directora d’Activitats de lleure Infantil i Juvenil, atorgat per la Generalitat de Catalunya.

 


Abans de convèncer a l’intel·lecte és imprescindible tocar i predisposar el cor.

B. Pascal


 

Perfil professional

Al llarg de la meva trajectòria professional he treballat com a psicòloga en diferents àmbits d’intervenció: educatiu, clínic i social.

En l’àmbit educatiu:

En centres de primària he exercit de mestra d’educació especial. En centres de secundària he estat professora de formació professional, en els Cicles Formatius d’Intervenció Sociocomunitària i Serveis a la Comunitat.
Com a psicòloga he coordinant un programa psicoeducatiu dirigit a joves i adolescents diagnosticats amb Trastorns de l’Espectre Autista (TEA) i amb dificultats en habilitats socials.
I com a educadora social he treballat en casals i colònies d’estiu destinades a joves amb necessitats educatives especials.

 

En l’àmbit clínic:

He sigut Investigadora en el Departament de Personalitat, Evaluació i Tractament Psicològic en la Facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona.
He treballat com a Educadora en un centre de dia (Practicum de Psicologia) amb un grup d’adults amb Trastorn Mental Sever (TMS), principalment pacients psicòtics.
Com a psicòloga he dirigit grups terapèutics de joves i adults diagnosticats amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA), basats en l’entrenament d’habilitats socials, i he portat grups de suport de familiars amb TEA.

 

En l’àmbit social:

He treballat com assessora i gestora de projectes i programes socials en entitats del Tercer Sector. Amb temàtiques vàries: inclusió social, qualitat de vida, joves i adolescents, dones, perspectiva de gènere, discapacitat, Trastorns de l’Espectre Autista (TEA) i Síndrome d’Asperger.

 

– Pots veure el meu perfil professional complet al meu LinkedIn –


Si fas el que sempre has fet, obtindràs el que sempre has obtingut.

A. Robbins